Учні з Великоберезовицької громади стали учасниками 5th School Session of EYP Ukraine 2023

Учні з Великоберезовицької громади стали учасниками 5th School Session of EYP Ukraine 2023

Сесія моделювання роботи Європейського Парламенту відбулася у приміщенні Великоберезовицького ліцею. Участь у заході 8 і 9 квітня взяли 50 яскравих особистостей з Тернопільщини, Львова, Києва та Одеси – це представники української молоді, у числі яких 22 учні Великоберезовицької громади.

Через формат сесій, які проводились англійською мовою, учасники працювали над створенням зв'язків для молоді зі всієї Європи, а також можливістю формування своєї думки з приводу важливих питань сучасності.

Мета заходу – сприяння розвитку міжнародної співпраці студентських організацій, розвитку молодіжної дипломатії, поширенні європейських цінностей серед української молоді, а також залучення учнівства до проблем громадянського суспільства.

Молодь взяла участь у тематичних академічних дискусіях, попередньо підготувавши ґрунтовні дослідження. Це засідання Генеральної Асамблеї, де комітети представляють свої резолюції, дискутують та голосують за них, ґрунтуючись виключно на особистій думці кожного делегата. Модель роботи – Європейський Парламент.

Метою цієї сесії стало підвищення рівня громадянської свідомості серед молоді та збільшення їх активної участі в молодіжних ініціативах. Тема сесії: "Pushing the Boundaries: Democracy Beyond the Metropolis". Зосередилися на тому, як молоді люди можуть стати лідерами у своїх громадах і розвинути громадянську залученість за межами великих міст.

«Ми підтримуємо ініціативну молодь. У Великоберезовицькій громаді є мережа закладів освіти, а також створена Молодіжна рада, яка уже встигла втілити багато хороших ідей. Вперше за ініціативи Молодіжної ради було запроваджено «Громадський бюджет», який передбачає конкурс на реалізацію проєктів, що сприятимуть розвитку нашої громади. З бюджету селищної ради ми виділили мільйон гривень, але на жаль, не усі ініціативи були завершені через повномасштабне вторгнення рф в Україну. Надіємось, після перемоги над ворогом молодь знову буде активною, весь виконавчий і депутатський корпус підтримуватиме їхні починання. За молодими та ініціативними людьми – майбутнє нашої громади, майбутнє Тернопільщини, майбутнє України. Тому не будьте байдужими, ідіть у владу і реалізовуйте свої задуми. Бажаю вам успіху!», - звернувся до молоді селищний голова Андрій Галайко.

Європейський молодіжний парламент (European Youth Parliament) – одна з наймасштабніших та найвпливовіших неприбуткових молодіжних організацій у Європі, яка зосереджена на розвитку молодіжної дипломатичної спільноти, моделюванні парламентської роботи, розвитку навичок проектного та командного менеджменту, журналістики та медіа, а також заохочує європейську молодь до активної участі у громадському та культурному житті. Організація об’єднує понад 40000 молодих людей з усієї Європи на своїх заходах і має близько 5000 активних членів у різних країнах.

Завдання Європейського Молодіжного Парламенту – поширювати європейські цінності, такі як демократія, права людини і громадянське суспільство серед української молоді; надати можливість європейській та українській молоді збиратися для обміну та обговорення своїх ідей щодо актуальних політичних питань; пришвидшити європейську інтеграцію України, навчаючи активних молодих людей.

 

 

logo vb