Великоберезовицька громада підписала меморандум з латвійским містом Марупе

Великоберезовицька громада підписала меморандум з латвійским містом Марупе

Впродовж чотирьох днів представники Великоберезовицької територіальної громади та керівництва Тернопільської обласної ради мали нагоду відвідати Марупський край та Ригу, Латвія.
 
У рамках візиту не лише ознайомилися з місцевими органами влади, але й вивчали різні аспекти життя та розвитку цієї громади, а саме діяльність закладів освіти, культури, спорту, молодіжного центру. Зустрічі з депутатами місцевої ради та працівниками муніципалітету дали можливість обмінятися досвідом та ідеями щодо місцевого управління.
 
Цікавими були відвідини Марупської бізнес асоціації та місцевих підприємств, де ознайомилися з особливостями тепличного господарства, технологічними інноваціями у виробництві спеціалізованого обладнання. Також відвідали великі інфраструктурні об'єкти: Рижський аеропорт, який розташований на території Марупе, та пожежну частину.
 
Айнарс Межуліс, голова зовнішньоекономічного представництва Латвійського агентства з інвестицій та розвитку в Україні, організував візити у Латвійську Асоціацію громад, Міністерство економіки, Міністерство сільського господарства, Латвійську залізницю, Посольство України у Латвії. Також зустрілися із представником проєктної організації, обговорили подальші сфери співпраці. Це сприятиме розширенню можливостей для міжрегіонального співробітництва та реалізації спільних проєктів.
 
Важливою подією стало підписання Меморандуму про співпрацю між Марупським краєм та Великоберезовицькою територіальною громадою, який відкриває нові перспективи для обох регіонів, сприяючи розвитку економіки, культурного обміну та зміцненню дипломатичних відносин між Україною та Латвією.
 
Висловлюємо щирі слова вдячності нашим партнерам за час, увагу та гостинність під час прийому нашої делегації. Цінуємо нашу співпрацю і сподіваємося на подальше плідне спілкування.
 

logo vb