У ВЕЛИКОБЕРЕЗОВИЦЬКІЙ ГРОМАДІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ КІБОРГА ІВАНА ВІТИШИНА

У ВЕЛИКОБЕРЕЗОВИЦЬКІЙ ГРОМАДІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ КІБОРГА ІВАНА ВІТИШИНА

 

У Великоберезовицькій громаді вшанували пам'ять кіборга Івана Вітишина.

У восьму річницю загибелі Героя прийшли помолитися та вшанувати пам’ять Івана Вітишина його рідні, друзі, побратими, представники влади, духовенства та небайдужі жителі громади.

Цьогоріч військовому виповнилось би 47 років.

Іван Васильович Вітишин до останнього подиху у надлюдських умовах, під шквальним вогнем, коли плавився метал, разом з побратимами тримав оборону міжнародного аеропорту «Донецьк».

Під час важких боїв Герой опинився під завалами, внаслідок підриву російськими терористичними угрупуваннями другого поверху будівлі нового терміналу. Помер від отриманих травм і поранень 20 січня (в ніч на 21). Відходячи у кращий світ, тримав у руках іконку та фотографію дітей.

Рідні впізнали Івана Вітишина на фото загиблих у терміналі українських героїв, які оприлюднили російські бойовики 22 січня.

Народився Іван Васильович Вітишин 14 вересня 1976 року в селі Велика Лука, Тернопільського району. Зростав у Великій Березовиці. Навчався у Тернопільській загальноосвітній школі № 8. Закінчив Тернопільське вище професійне училище № 4 імені Михайла Паращука, за фахом столяр-тесля. Опісля служив у спецназі в Криму. У серпні 2014 року мобілізований до лав Збройних Сил України.

Похоронили Івана Вітишина на кладовищі в рідній Великій Луці.

5 липня 2015 року у Великій Березовиці на стіні будинку в якому жив Іван Вітишин відкрили меморіальну дошку Герою. Ще одну пам'ятну дошку встановили на фасаді Тернопільської ЗОШ № 8 14 вересня 2015 року.

Нагороди Івана Вітишина:

Указом Президента України № 282/2015 від 23 травня 2015 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Указом № 12 від 15 січня 2016 р. нагороджений відзнакою «Народний Герой України» (посмертно).

Почесний громадянин Тернопільської області (26 серпня 2022, посмертно).

Нагороджений нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту» (посмертно).

Нагороджений відзнакою голови Тернопільської обласної державної адміністрації «За службу Україні» (посмертно, 2016).

Вічна пам’ять і слава незламному Герою!

 

logo vb